Led lampen bij Getled.nl!
Voeding

Schakelende voeding led lamp

Er zijn drie soorten voeding voor elektronica, namelijk lineaire voeding, elektronische voorschakelapparaten en schakelende voeding. De lineaire voeding wordt het vaakst gebruikt. Bij deze vorm van voeding wordt de spanning wordt aangepast door een transformator. Elektronische voorschakelapparaten dienen daarentegen als voeding voor bijvoorbeeld tl-buizen. Led lampen maken gebruik van een schakelende voeding. Dit houdt in dat de voeding door middel van een schakelaar een hoge spanning opwekt.

Led voeding

Een led voeding is speciaal ontworpen voor het gebruik van led verlichting. Het is belangrijk dat u goed kijkt of de verlichting gebruik maakt van wisselspanning. Is dat niet het geval, dan is het noodzakelijk dat u een speciale led voeding aanschaft. Doordat ze gebruik maken van een schakelende voeding, gaan uw lampen veel langer mee. Controleer altijd of de voeding geschikt is voor het stroomverbruik van de led lamp. Dit is onder andere afhankelijk van de kleuren van uw lampen.

Voeding voor led

Het is belangrijk om goed te kijken welke voeding u nodig heeft, voordat u de voeding voor uw led verlichting daadwerkelijk gaat kopen. Dit is afhankelijk van het stroomverbruik van de lamp of strip. Wilt u zeker niet de fout ingaan, kies dan voor een voeding die het maximale stroomverbruik van de verlichtingsbron aankan. Led verlichting voorzien van een dimmer vraagt daarnaast om een voeding die hierbij aansluit. Wanneer u zelf niet zo technisch bent aangelegd, kunt u natuurlijk altijd hulp vragen van (web)winkelpersoneel. Zo komt u altijd met de juiste producten thuis en kan de verlichting direct worden aangesloten.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier