Led lampen bij Getled.nl!
Oled - Trend 1

Oled in ontwikkeling

Een nieuwe trend op het gebied van led verlichting is oled. Dit is een afkorting voor organische lichtemitterende diode. Het verschil tussen led en oled zit erin dat led één fel lichtpunt is en oled bestaat uit organische deeltjes die worden verlicht wanneer ze worden voorzien van elektriciteit. Een voordeel is dat oled op zichzelf kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld televisieschermen. De beeldkwaliteit is uitstekend. De eerste schermen met oled zijn al op de markt gebracht, maar de techniek staat nog in de kinderschoenen waardoor de televisies nog erg prijzig zijn. Niet alle bedrijven wagen zich aan de ontwikkeling van oled. LG heeft bijvoorbeeld recent een scherm ontwikkeld dat 0,97mm dun is en slechts 1,9kg weegt, terwijl Philips een jaar geleden aangaf hun eigen televisieschermen nog niet goed genoeg te vinden.

Voordelen van oled verlichting

Naast het gebruik van oled voor diverse apparaten, wordt er ook onderzoek gedaan naar het gebruik van oled als verlichting. Deze vorm van verlichting heeft diverse pluspunten ten opzichte van gewone led lampen. Ze zouden bijvoorbeeld veel langer meegaan en worden niet heet. Dit draagt weer bij aan energiebesparing en milieuvriendelijkheid. Daarnaast geeft oled verlichting een heel prettig licht, dat in de buurt komt van echt zonlicht. Een lamp die tijdens donkere dagen de zon even laat schijnen, dat is een ontwikkeling waar mensen op zitten te wachten.

Oled of amoled

Naast oled is een andere nieuwigheid op het gebied van verlichting amoled. Amoled staat voor active-matrix organic light-emitting diode. Samsung heeft al tablets met een amoled scherm op de markt gebracht. Deze schermen hebben een nog lager energieverbruik. De ontwikkelingen zijn ook hier nog in volle gang en het streven is dat er over een tijd ook bijvoorbeeld smartphones met high-end schermen beschikbaar zijn.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier