Led lampen bij Getled.nl!

Led verlichting is in opkomst

De ontwikkelingen in de lampenwereld hebben de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt. Iedereen kent natuurlijk de gloeilamp, maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze bijvoorbeeld niet energiezuinig is. In Nederland mag van een aantal gloeilampen sinds 2012 dan ook alleen nog de bestaande voorraad worden verkocht. Het officiële verbod gaat in 2016 in. Vanaf dan mogen er alleen extreem zuinige lampen worden verkocht. Als alternatief zijn er de halogeenlamp en de spaarlamp, maar ook ledlampen worden steeds populairder. Led staat voor licht-emitterende diode, wat betekent dat het kleine lampjes zijn die in een elektrisch ciruit zitten. Led verlichting staat erom bekend energiezuinig te zijn en de lampen produceren een aangenaam licht.

Ledlampen op verschillende manieren gebruikt

Naast het feit dat de ledlamp zeer geschikt is als verlichting voor in en om het huis, worden deze lampen ook voor andere doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de led-tv. Er worden allemaal kleine ledlampen naast elkaar geplaatst, waardoor een lichtbron ontstaat. Led verlichting wordt ook gebruikt in digitale klokken, afstandsbedieningen, computerschermen en verkeerslichten. U komt ledlampen dus vaker tegen dan u denkt.

Verschil tussen led verlichting en halogeenlampen

Halogeenlampen en led lampen hebben allebei de naam energiezuinig te zijn. Er bestaan echter wel degelijk verschillen tussen deze twee lampen. Halogeenverlichting staat er ook om bekend energiezuinig te zijn, maar ledlampen hebben hier duidelijk een streepje voor. Zij zijn een stuk energiezuiniger en gaan daarnaast langer mee dan een halogeenlamp. Een ander voordeel is dat ledlampen niet zo heet worden als halogeenlampen. Bij de laatste is het van belang dat u geen brandbare voorwerpen dicht in de buurt van de lamp plaatst. Hier hoeft bij led verlichting geen rekening mee te worden gehouden.

Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier