Led lampen bij Getled.nl!
Led profiel

Led verlichting bevestigen

Er zijn diverse manieren om led strips te bevestigen. Veel strips beschikken over een plakstrip. Zo kunt u de verlichting eenvoudig bevestigen. Een nadeel is dat wanneer de strip eenmaal is vastgeplakt, hij niet makkelijk te verwijderen is. Het kan daarom handig zijn de strip eerst met dubbelzijdige tape te bevestigen om te kijken of het u bevalt. Daarna kunt u de verlichting definitief bevestigen door middel van de plakstrip. Wanneer u de lamp wilt bevestigen op materiaal waar de kleefband minder grip op heeft, kunt u secondelijm gebruiken om het toch stevig vast te maken. Een andere mogelijkheid zijn led profielen. Dit is een soort behuizing waarin de led strip kan worden bevestigd.

Led profiel

Een led profiel is een aluminium behuizing, waarin de led strip wordt bevestigd. Met een dergelijk profiel zorgt u voor een mooie afwerking van de led strip. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor deze verlichting onder uw keukenkastjes, is het niet mooi als de verlichting duidelijk zichtbaar is. Er kan verder worden gekozen voor een afdekplaat. Deze kan doorzichtig zijn of mat wit, waardoor het licht een zachtere uitstraling krijgt. De profielen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes.

Voordelen van led profielen

Wanneer u graag een strakke afwerking wilt van uw led strips waarbij het licht mooi wordt verdeeld, is een led profiel een goede oplossing. Een ander voordeel van een led profiel is dat de verlichting een langere levensduur heeft. Dit komt doordat de profielen zorgen voor een betere isolatie, omdat de warmte sneller weg kan.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier