Led lampen bij Getled.nl!
Kleuren

Gekleurde led spots

Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat uw spot een witte of gele kleur heeft. Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat led verlichting in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is. Vernieuwend is bijvoorbeeld de Bloom van Philips. Met deze spots creëert u alle mogelijke kleuren door middel een app of afstandsbediening. Wanneer u meerdere zogenaamde SmartLink lampen in uw interieur heeft, kunnen ook deze op de Bloom worden aangesloten. Heeft u bijvoorbeeld zin in blauwe verlichting of toch liever warm geel of oranje: alles is mogelijk.

Kwaliteit van een gekleurde led lamp in uw interieur

De kleuren van de verlichting worden gemeten door middel van een kleurweergaveindex (CRI). Met deze waarden wordt aangegeven hoe natuurlijk de kleur van de spots eruit ziet. Een waarde van 100 geeft aan dat de kleuren perfect zijn. Er wordt dus altijd gestreefd naar een zo hoog mogelijke CRI. Naast de kleurweergaveindex wordt er ook gelet op de kleurtemperatuur. Dit wordt gemeten in graden Kelvin. De kleur van led verlichting kan onder andere warm wit, koel wit of wit zijn. Een led lamp van 2700k geeft bijvoorbeeld warm wit licht.

RGB kleuren led verlichting

Naast diverse tinten wit, kunt u ook kiezen voor led spots in alle andere kleuren van de regenboog. Dit worden ook wel RGB kleuren genoemd. Met behulp van de kleuren rood, groen en blauw worden alle mogelijke kleuren gemengd. U kunt leuke effecten creëren in uw interieur met deze kleuren. De kleuren zijn vaak door middel van een afstandsbediening aan te passen. Stel bijvoorbeeld een opeenvolging van kleuren in met behulp van een programma.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier