Led lampen bij Getled.nl!
Dimmer

Creëer sfeer met een led dimmer

Met een dimmer kunt u energie besparen, wat natuurlijk prettig is voor ieder huishouden. Een ledlamp dimmer zorgt er echter ook voor dat u voor iedere situatie de juiste sfeer kunt creëren. Tijdens een romantisch etentje, is het niet prettig wanneer er een felle spotlight boven de tafel hangt. Daarentegen is het tijdens het lezen weer niet fijn als u de letters niet goed ziet. De lichtsterkte is eenvoudig aan te passen met een ledlamp dimmer.

Wat doet een ledlamp dimmer?

Een dimmer voor uw ledlamp moet aan bepaalde eisen voldoen, omdat de lamp erg verschilt van bijvoorbeeld de gloeilamp. Let hier goed op bij de aankoop. Een dimmer zorgt er eenvoudig gezegd voor dat de lichtsterkte wordt aangepast door middel van een draaiknop of touchdimmer. Door het aanpassen van de lichtsterkte, wordt de levensduur van de lamp verlengd. Een gevolg van het dimmen is dat de keur van de verlichting iets kan veranderen, maar dit kan in sommige situaties wellicht gewenst zijn.

Soorten led dimmers

Het is belangrijk om eerst te kijken of uw ledlamp wel gedimd kan worden. Niet alle lampen zijn hier namelijk geschikt voor. Er zijn diverse soorten led dimmers. De lamp kan bijvoorbeeld gedimd worden met een inbouwdimmer die in de muur kan worden bevestigd. Hier zit een draaiknop aan, waarmee de lichtsterkte kan worden geregeld. Een tweede mogelijkheid is een dimmer die werkt met een afstandsbediening. Het licht kan worden aangepast terwijl u op de bank zit.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier