Led lampen bij Getled.nl!
Controller

Gebruik van led controller

Als u vanuit verschillende plaatsten in huis uw verlichting kunt aanpassen, zult u dit zeker merken in het energieverbruik. Hoe vaak komt het wel niet voor dat u vergeet een lamp uit te zetten in een kamer en denkt ''dat doe ik later wel'', maar het vervolgens vergeet. De led controller die onmisbaar is voor het gebruik van led strips, maar ook bepaalde lampen, zorgt ervoor dat de verlichting van een afstand te bedienen is. Sommige controllers maken het zelfs mogelijk om door muren heen te bedienen. Een welkome, handige ontwikkeling.

Led of RGB controller

RGB controllers zijn noodzakelijk voor het gebruiken van een RGB led strip of lamp. Zonder een RGB controller kunt u de RGB strip of lamp niet gebruiken. Naast het gebruik van controllers voor het regelen van de verlichting, kan met de RGB controller eenvoudig uw kleur naar keuze worden ingesteld. Ook zijn voorgeprogrammeerde kleurenprogramma’s beschikbaar om leuke effecten te realiseren. Naast RGB controllers kunt u kiezen voor kleur temperatuur regelaars. Deze worden gebruikt om de kleur van het witte licht te veranderen van hard wit naar zacht wit. Hiervoor zijn echter wel speciale ledstrips nodig.

Soorten led controllers

Er zijn tegenwoordig diverse led en RGB controllers verkrijgbaar. Een nieuwe ontwikkeling is die van de wifi controller. Hierdoor wordt het bereik van de controller alleen maar groter. Een andere mogelijkheid is een controller die werkt met infrarood. Het bereik van deze afstandsbediening is een stuk beperkter dan die met wifi. Naast afstandsbedieningen is het ook mogelijk om een controller te kiezen die door middel van een draaiknop moet worden bediend.

Terug naar overzicht
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactformulier